Kirjavat vaahtokarkit

Tee itse lakritsiströsseleillä kuorrutettuja vaahtokarkkeja.
  • 3 t.
  • 30
  • 50 kcal

Ainekset

250 g
sokeria
50 g
glukoosisiirappia tai hunajaa
1
kanelitanko
0,5 dl
vettä
2
munanvalkuaista
4
liivatelehteä liotettuna
0,5 dl
tomusokeria
0,5 dl
maissitärkkelystä
1 dl
lakritsiströsseleitä pinnalle

Valmistusohjeet

  1. Mittaa sokeri, glukoosi tai hunaja, kanelitanko ja vesi kattilaan. Keitä seos 130-asteiseksi. Käytä lämmön mittaamiseen siihen tarkoitettua mittaria.

    Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

  2. Poista sokeriseoksesta kanelitanko ja sekoita liotetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos valkuaisvaahdon joukkoon.

    Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa ja jäähtynyttä.

  3. Sekoita tomusokeria ja maissitärkkelystä molempia yhtä paljon keskenään. Siivilöi puolet seoksesta kelmulla vuorattuun vuokaan. Kaaviloi vaahtokarkkimassa sen päälle. Siivilöi lopuksi loput tomusokeri-maissitärkkelyssoksesta vaahtokarkkimassan päälle.
  4. Anna massan jähmettyä huoneenlämmössä kahden tunnin ajan. Leikkaa paloiksi ja pyörittele palat lakritsinmakuisissa kirjavissa strösseleissä. Voit sivellä pullasudilla vaahtokarkeille hieman kostetta, niin koristeet tarttuvat niihin paremmin.

Kommentit

    Näytä lisää