Pörkölt - unkarilainen lihapata

Pörkölt on herkullinen unkarilainen lihapata.
  • 3 tuntia
  • 600 kcal/annos ilman perunoita

Ainekset

600 g
naudan luutonta lapaa tai paistia kuutioina, myös possunliha käy
300 g
mausteista raakamakkaraa paloina
2
porkkanaa kuutioina
2
sipulia hienonnettuna
1/2
punaista paprikaa kuutioina
1/2
vihreää paprikaa kuutioina
öljyä ruskistamiseen
voita ruskistamiseen
3 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
makeaa paprikajauhetta tai paprikatahnaa
1 tl
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
vähän kuumaa lihalientä
200 g
hapankaalia
2
suolakurkkua kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

    Ruskista lihat ja makkarapalat pienissä erissä öljyn ja voin seoksessa ja lisää pataan. Kuullota vihanneskuutiot samalla pannulla, jolla ruskistit lihat. Lisää ne pataan.

  2. Lisää pataan tomaattipyree, paprikajauhe tai -tahna, chilijauhe, suola, mustapippuri ja laakerinlehti. Sekoita hyvin.

    Lisää joukkoon ihan vähän kuumaa lihalientä. Muhennos ei saa kiehua liian runsaassa nesteessä. Lisäile kuumaa lientä tarvittaessa vähän kerrallaan.

  3. Anna padan muhia noin 2-3 tuntia 150-asteisessa uunissa riippuen lihapalojen koosta.

    Lisää aivan lopuksi hapankaali ja suolakurkkukuutiot pataan ja kuumenna. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää