Pörkölt - unkarilainen lihapata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pörkölt - unkarilainen lihapata

Pörkölt on herkullinen unkarilainen lihapata.

10.1.2011 10:41
Valmistusaika3 tuntia
Energia600 kcal/annos ilman perunoita

Ainekset

  • 600 g

    naudan luutonta lapaa tai paistia kuutioina, myös possunliha käy

  • 300 g

    mausteista raakamakkaraa paloina

  • 2

    porkkanaa kuutioina

  • 2

    sipulia hienonnettuna

  • 1/2

    punaista paprikaa kuutioina

  • 1/2

    vihreää paprikaa kuutioina

  • öljyä ruskistamiseen

  • voita ruskistamiseen

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 tl

    makeaa paprikajauhetta tai paprikatahnaa

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • suolaa

  • mustapippuria

  • laakerinlehti

  • vähän kuumaa lihalientä

  • 200 g

    hapankaalia

  • 2

    suolakurkkua kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ruskista lihat ja makkarapalat pienissä erissä öljyn ja voin seoksessa ja lisää pataan. Kuullota vihanneskuutiot samalla pannulla, jolla ruskistit lihat. Lisää ne pataan.

  2. Lisää pataan tomaattipyree, paprikajauhe tai -tahna, chilijauhe, suola, mustapippuri ja laakerinlehti. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon ihan vähän kuumaa lihalientä. Muhennos ei saa kiehua liian runsaassa nesteessä. Lisäile kuumaa lientä tarvittaessa vähän kerrallaan.

  3. Anna padan muhia noin 2-3 tuntia 150-asteisessa uunissa riippuen lihapalojen koosta. Lisää aivan lopuksi hapankaali ja suolakurkkukuutiot pataan ja kuumenna. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit