Spelttileipä

Aamiaisella maistuu uunituore spelttileipä.

12.1.2011 11:52
Määrä1 leipä
Valmistusaika2 tuntia
Energia118 kcal / viipale

Ainekset

  • 0,5 l

    vettä

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 dl

    kurpitsansiemeniä rouhittuna

  • 2 dl

    spelttirouhetta

  • 2 dl

    spelttihiutaleita

  • 0,5 dl

    rypsiöljyä

  • 1 l

    puolikarkeita spelttijauhoja

  • 1 pss

    kuivahiivaa

  • 1 rkl

    öljyä vuoan voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Laita kulhoon 45-asteista vettä ja sekoita hunaja, suola, kurpitsansiemenet, spelttirouhe, -hiutaleet ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää ne taikinaan koko ajan vaivaten joko käsin tai yleiskoneella. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta.

  2. Kohota leipä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Painele taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä ilmakuplat pois. Voitele 1,8 l vetävä leipävuoka. Leivo leipä leipävuokaan sopivaksi. Taputtele taikinan pinta tasaiseksi. Anna leivän kohota hyvin ainakin tunti leivinliinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa.

  3. Voitele leivän pintavedellä tai kanamunalla kevyesti ja ripottele kurpitsansiemeniä pinnalle. Paista hyvin noussut leipä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Taikinasta voi leipoa myös sämpylöitä. Leivo silloin sämpylät heti pellille ja anna niiden nousta noin 30 minuuttia. Paista sämpylät 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit