Aryana-kebab, dhipli-kastiketta ja naan-leipää - Reseptit - Ilta-Sanomat

Aryana-kebab, dhipli-kastiketta ja naan-leipää

Aryana-kebab dhipli-kastikeen ja naan-leivän kanssa on tyypillistä katuruokaa Afganistanissa.

24.1.2011 11:19
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t.
Energia350 kcal / annos (annokseen tulee yksi leipä)

Ainekset

  • <b>Aryana-kebab:</b>

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 2

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 2 tl

    garam masalaa

  • 2 tl

    jauhettua chiliä

  • suolaa

  • 1

    kananmuna

  • 400 g

    naudan jauhelihaa

  • öljyä paistamiseen

  • <b>Dhipli-kastike:</b>

  • 1/2 dl

    öljyä

  • 4

    isoa sipulia viipaleina

  • 2 rkl

    garam masalaa

  • 2 rkl

    korianteria

  • 1/2 rkl

    chiliä

  • ripaus suolaa

  • 1 dl

    vettä

  • 2 dl

    paseerattua tomaattia

  • <b>Naanleipä: (8 kpl)</b>

  • 8 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1/2 tl

    soodaa

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 1

    kananmuna

  • 1 rkl

    voita tai ghitä (kirkastettua voita)

  • 1 1/2 dl

    jogurttia

  • 2 dl

    maitoa

Valmistusohjeet

  1. Kuullota öljyssä sipulit ja mausteet. Jäähdytä mausteseos ja lisää jauheliha sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Paista paistinpannulla runsaassa öljyssä pihvit kypsiksi.

  2. Dhipli-kastike: Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä. Lisää vesi ja hauduta miedolla lämmöllä kaksi tuntia, kunnes sipuli on täysin soseutunut. Lisää vettä niin, että seos on koko ajan kosteana. Hauduta ensimmäinen tunti kannen alla ja sen jälkeen ilman kantta. Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta vielä 20 minuuttia ilman kantta.

  3. Naanleipä: Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää vatkattu muna, sulatettu voi ja jogurtti sekä vähitellen maito, kunnes muodostuu pehmeä taikina. Peitä kulho kostealla liinalla ja anna vetäytyä lämpimässä noin 2 tuntia. Vaivaa taikinaa hyvin jauhotetulla alustalla. Jaa taikina 8 osaan ja kauli osat noin 15 sentin pituisiksi soikioiksi. Sivele soikiot öljyllä tai sulatetulla voilla ja paista öljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit