Reseptit
Samosat

Samosat
Samosat ovat pieniä suolaisia leivonnaisia, joiden täytteenä voi olla lihaa, kalaa tai kasviksia.
- 1 1/2 t.
- 16 kpl
- 377 kcal / kpl
Ainekset
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- leivinjauhetta
- 50 g
- voita
- vajaa 1 dl
- kylmää vettä
- 5 dl
- öljyä paistamiseen
- Täyte:
- 2 rkl
- öljyä
- 500 g
- broilerin rintafileetä
- 1
- sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl
- hienonnettua inkivääriä
- 1 rkl
- garam masalaa
- 1 tl
- chiliä
- 1 rkl
- hienonnettua korianteria
- 2 rkl
- sitruunamehua
- mustapippuria
- suolaa
- 1/2 dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistusohjeet
- Valmista aluksi taikina. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja
leivinjauhe. Nypi sekaan kylmä voi. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee pehmeä ja sopivaa kaulittavaksi. Laita
taikina jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. - Leikkaa rintafileet pieniksi kuutioiksi. Ruskista broilerikuutiot
öljyssä kevysti.
Lisää sipulit sekä mausteet ja anna hautua, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sitruunanmehu ja korianteri. Anna täytteen jäähtyä.
- Vaivaa taikinaa hetki leivinpöydällä. Kaulitse se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy kuudeksitoista noin 12×12 sentin kokoisiksi neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle täytettä ja taita sitten kolmioiksi. Nipistä reunat kiinni toisiinsa.
- Kuumenna öljy pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Keitä pari kolmiota kerrallaan öljyssä kauniin ruskeiksi noin 3-4 minuuttia. Tarjoa jogurtin kera.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää