Samosat

Samosat ovat pieniä suolaisia leivonnaisia, joiden täytteenä voi olla lihaa, kalaa tai kasviksia.
  • 1 1/2 t.
  • 16 kpl
  • 377 kcal / kpl

Ainekset

5 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
leivinjauhetta
50 g
voita
vajaa 1 dl
kylmää vettä
5 dl
öljyä paistamiseen
Täyte:
2 rkl
öljyä
500 g
broilerin rintafileetä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
hienonnettua inkivääriä
1 rkl
garam masalaa
1 tl
chiliä
1 rkl
hienonnettua korianteria
2 rkl
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
1/2 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Valmista aluksi taikina. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja
    leivinjauhe. Nypi sekaan kylmä voi. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee pehmeä ja sopivaa kaulittavaksi. Laita
    taikina jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.
  2. Leikkaa rintafileet pieniksi kuutioiksi. Ruskista broilerikuutiot
    öljyssä kevysti.

    Lisää sipulit sekä mausteet ja anna hautua, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sitruunanmehu ja korianteri. Anna täytteen jäähtyä.

  3. Vaivaa taikinaa hetki leivinpöydällä. Kaulitse se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy kuudeksitoista noin 12×12 sentin kokoisiksi neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle täytettä ja taita sitten kolmioiksi. Nipistä reunat kiinni toisiinsa.
  4. Kuumenna öljy pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Keitä pari kolmiota kerrallaan öljyssä kauniin ruskeiksi noin 3-4 minuuttia. Tarjoa jogurtin kera.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää