Reseptit
Sipuli-pekonipiirakka

Sipuli-pekonipiirakka
Sipuli-pekonipiirakka sopii lounaaksi raikkaan vihreän salaatin kera.
- 1 h 10 min.
- 8 annosta
- 420 kcal / annos
Ainekset
- Pohja:
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1
- pieni kypsä peruna haarukalla soseutettuna
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1/2 tl
- suolaa
- 150 g
- voita kuutioina
- 1 dl
- vettä
- Täyte:
- 50 g
- voita
- 5
- punasipulia lohkoina
- 10
- salottisipulia kuorittuna
- 1/2 dl
- sokeria
- 2 tl
- timjamia
- 2 dl
- hapankaalia
- 175 g
- pekonia suikaleina
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 2 dl
- juustoraastetta
- 3
- kananmunaa
- 2 dl
- kermaa
Valmistusohjeet
- Valmista pohja. Yhdistä kuivat ainekset. Nypi joukkoon voi ja lisää vesi. Lisää soseutettu peruna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun kooltaan 24 x 38 cm uunivuokaan tai vastaavan kokoiseen irtopohjavuokaan. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistumisen ajaksi. - Valmista täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää sokeri sekä timjami. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 min. Lisää hapankaali.
Ruskista pekoni rapeaksi toisessa paistinpannussa. Valuta pekonista talouspaperin päällä ylimääräinen rasva pois. Sekoita haudutetut sipulit, pekoni, mausteet ja juusto. Laita seos vuokaan. - Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti kerman ja mausteiden kanssa.
Kaada seos täytteen päälle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- sianliha
- kasvis
- peruna
- Liha
- Pääruoka
- pikkuruoka
- Suolainen leivonnainen
- Iltapala
- Leivonta
- piirakka
- Välipala
- juusto
- Muna
- suolainen piirakka
- Vihannekset
- Kerma
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää