Sipuli-pekonipiirakka

Sipuli-pekonipiirakka sopii lounaaksi raikkaan vihreän salaatin kera.
  • 1 h 10 min.
  • 8 annosta
  • 420 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
3 dl
vehnäjauhoja
1
pieni kypsä peruna haarukalla soseutettuna
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
150 g
voita kuutioina
1 dl
vettä
Täyte:
50 g
voita
5
punasipulia lohkoina
10
salottisipulia kuorittuna
1/2 dl
sokeria
2 tl
timjamia
2 dl
hapankaalia
175 g
pekonia suikaleina
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 dl
juustoraastetta
3
kananmunaa
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja. Yhdistä kuivat ainekset. Nypi joukkoon voi ja lisää vesi. Lisää soseutettu peruna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun kooltaan 24 x 38 cm uunivuokaan tai vastaavan kokoiseen irtopohjavuokaan. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Valmista täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää sokeri sekä timjami. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 min. Lisää hapankaali.

    Ruskista pekoni rapeaksi toisessa paistinpannussa. Valuta pekonista talouspaperin päällä ylimääräinen rasva pois. Sekoita haudutetut sipulit, pekoni, mausteet ja juusto. Laita seos vuokaan.
  3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti kerman ja mausteiden kanssa.

    Kaada seos täytteen päälle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää