Ponzan saaren linssikeitto

Linssikeiton kanssa maistuu tuore maalaisleipä.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 465 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1/2 dl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
vihreitä linssejä
1 1/2 l
kasvislientä
3
perunaa kuutioituna
1
raastettu porkkana
pala
raastettua kesäkurpitsaa
nippu hienonnettua basilikaa
250 g
kuutioituja kirsikkatomaatteja
4 rkl
pestoa
koristeeksi tuoretta rucolaa ja parmesaanisuikaleita
lisäksi maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä noin 20 minuuttia runsaassa oliiviöljyssä. Lisää kattilaan linssit, kasvisliemi ja
    pienet perunakuutiot.

    Anna kiehua 20-30 minuuttia, kunnes keitto rupeaa sakenemaan.

  2. Lisää tarvittaessa kuumaa kasvislientä. Lisää raastettu porkkana ja kesäkurpitsa.

    Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi basilika, kuutioidut kirsikkatomaatit ja pesto.

  3. Tarjoile kuuman keiton pinnalla hienonnettua rucolaa ja raasta parmesaanista päälle suikaleita.

Kommentit

    Näytä lisää