Thai-kalakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Thai-kalakeitto

Leikkaa limetistä lohkoja pöytään, niin jokainen ruokailija voi puristaa mehua suoraan kalakeittoon.

31.1.2011 11:10
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min.
Energia281 kcal / annos

Ainekset

  • 8 dl

    vettä

  • 2 rkl

    hummerifondia

  • 1 rkl

    osterikastiketta

  • 2 rkl

    thaimaalaista kalakastiketta

  • 3

    sitruunaruohotankoa

  • noin 5 cm:n pala

    tuoretta inkivääriä

  • pari kolme punaista tulista chilipalkoa

  • 100 g

    siitakesieniä

  • 300 g

    eksottista vaaleaa kalaa esim. pangasiusfileetä

  • 3 dl

    kookosmaitoa

  • 1

    limetin mehu

  • 10-15

    jättikatkarapua

  • tarvittaessa suolaa

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • 1 dl

    kevätsipulia hienonnettuna

  • tuoretta korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohjeet

  1. Kaada kattilaan vesi, fondi, osterikastike ja kalakastike. Anna kiehahtaa. Leikkaa sitruunaruoho suikaleiksi, kuori inkivääri ja suikaloi se. Halkaise chilit. Lisää ne liemeen. Keitä 10 minuuttia.

  2. Puhdista ja puolita siitakesienet. Leikkaa kala paloiksi. Lisää keittoon siitakkeet, kalapalat, kookosmaito ja limetinmehu. Anna kiehahtaa. Lisää katkaravut ja kuumenna. Lisää tarvittaessa suolaa.

  3. Tarjoile keitto riisin, kevätsipulisilpun ja tuoreiden yrttien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit