Paistettua lohta, limettivoita ja uunibataattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua lohta, limettivoita ja uunibataattia

Raikas limettivoi sopii paistetulle lohelle.

2.2.2011 9:09
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 30 min.
Energia550 kcal / annos

Ainekset

  • 4 kpl

    150 g:n annospalaa lohta

  • suolaa

  • <b>Limettivoi:</b>

  • 100 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 2 rkl

    limetin mehua

  • 2 rkl

    limetin raastettua kuorta

  • 2 rkl

    persiljaa hienonnettuna

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    punasipulia hienonnettuna

  • 1/2 tl

    suolaa

  • <b>Uunibataatti:</b>

  • 600 g

    bataattia

  • 2 rkl

    öljyä

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 1 rkl

    mustia seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Valmista maustevoi: Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita kaikki ainekset joukkoon. Muotoile voista tanko ja kääri se muovikelmuun. Pane pakastimeen tunniksi.

  2. Pese ja lohko bataatti. Laita lohkot uunivuokaan, sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paista bataattia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohkot ovat kypsiä.

  3. Sirottele suolaa lohiviipaleiden päälle. Paahda lohipaloihin kuumalla pannulla nopeasti väri. Nosta ne uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Lohi saa jäädä keskeltä hieman roseeksi.

  4. Kokoa annokset lautasille. Laita limettivoita kalanpalan päälle ja tarjoile bataattilohkojen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit