Reseptit
Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti
Tähän salaattiin käyvät mitkä tahansa kypsät hedelmät.
- 1 t ja maustumiseen 30 min.
- 4 annosta
- 150 kcal / annos
Ainekset
- pala hunajamelonia
- 1
- persimon (tunnetaan myös nimellä kaki tai sharon)
- 2 dl
- siemenettömiä viinirypäleitä
- 1
- banaani
- Vinkki! voit käyttää tähän kaikenlaisia kypsiä hedelmiä.
- Marinadi:
- 1 dl
- vettä
- 1 dl
- sokeria
- 1
- limetin raastettu kuori ja mehu
- 1/2
- ruukkua minttua hienonnettuna
- Koristeluun:
- 3 rkl
- limetinmehua
- 2 rkl
- sokeria
- mintunlehtiä
Valmistusohjeet
- Valmista ensin marinadi. Keitä vettä ja sokeria, kunnes niistä muodostuu sakea liemi. Jäähdytä liemi. Paloittele hedelmät ja puolita rypäleet.
- Mausta jäähtynyt liemi limetin raastetulla kuorella, mehulla
ja hienonnetulla mintulla.
Sekoita marinadi hedelmien joukkoon ja anna maustua kylmässä puoli tuntia. - Koristele annosmaljat sokerireunuksella. Laita mehu teevadille ja kasta siinä annosmaljan reunat. Kasta seuraavaksi sokeriin, näin saat lasiin kauniin sokerireunuksen.
Annostele salaatti maljoihin ja koristele mintun oksilla.
Kommentit
Näytä lisää