Reseptit

Riisipiirakat

Tarjoile karjalanpiirakat lämpimän munavoin kanssa. Ne maistuvat taivaallisilta dipattuna kuumaan karjalanpaistiliemeen tai sulaan voihin.
  • 1½ tuntia riippuen,kuinka nopeasti käytät pulikkaa
  • 30-40 piirakkaa
  • n. 100 kcal / yksi piirakka riippuen voin määrästä

Ainekset

Puurotäyte:
2 1/2 dl
vettä
3 dl
puuroriisiä (myös ohraryynit ja peruna sopivat täytteeseen)
1 l
täysmaitoa
50 g
luomuvoita kuutioina
2 tl
suolaa
1
luomukananmuna
Kuoritaikina:
3 dl
vettä
1-2 tl
hienoa suolaa
2 dl
luomuvehnäjauhoja
3-4 dl
luomuruisjauhoja
voiteluun voisulaa

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja lisää siihen riisi. Keitä hissukseen, kunnes
    vesi on imeytynyt, ja lisää sitten maito. Hauduta tunnin
    verran. Lisää voikuutiot ja suola ja sekoita. Jos haluat täytteeseen kauniin kiillon, lisää joukkoon kananmuna.
  2. Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa hetki. Lisää
    sitten vasta ruisjauhot. Alusta taikina jäykäksi. Muotoile
    taikinasta pitkä, tasainen pötkö ja pilko se veitsellä yhtä suuriksi paloiksi.
  3. Ajele piirakkapulikalla taikinapaloista ohuita ja pyöreitä levyjä. Älä paina, taikina ohenee, kun pyörität pulikkaa taikinan päällä. Käytä apuna vähän ruis- ja vehnäjauhosekoitusta, jottei taikina tartu kiinni alustaan.

    Kokoa valmiit kuoret pinoksi. Ripottele valmiiden kuorien väliin vähän jauhoa, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Peitä pinot liinalla, etteivät kuoret kuivu.

    Vinkki: Trendikäs kotikokki tekee karjalanpiirakkakuoret pastakoneella. Se toimii kätevästi, kun tarvitset ohuenohutta taikinaa.
  4. Laita kuoren päälle täytettä ja levitä se melkein reunoihin
    asti. Sulje piirakan päät litteiksi, etteivät kärjet pala. Sitten
    rypytä reunat kiinni.

    Paista piirakat niin kovassa lämpötilassa kuin uunisi lämpenee tai 300 asteessa noin 10 minuuttia.

    Voitele lämpimät piirakat voisulalla.

Kommentit

    Näytä lisää