Madekeitto maustettuna sahramilla

Sahrami tuo madekeittoon upean värin ja ainulaatuisen aromin.
  • 1 t
  • 6 annosta
  • 220 kcal / annos

Ainekset

noin 1 1/2 kg
painoinen nyljetty made
1 l
vettä
1 1/2-2 tl
hienoa merisuolaa
laakerinlehti
1
sipuli lohkoina
ripaus
sahramia
2 rkl
voita
1
fenkoli (n. 150g) kuutioina
4
perunaa kuutioina
suolaa
keitinliemi
kypsää madetta paloina
100 g
ruodittua pinaattia
1 dl
hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kylmä vesi kattilaan ja lisää suola.

    Huuhdo nyljetty made nopeasti juoksevan kylmän veden alla. Pane made kattilaan ja anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja kuori vaahtoa niin kauan kun sitä muodostuu. Lisää laakerinlehti, sipuli sekä sahrami.
  2. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja
    jäähdytä noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja irrota ruodot hieman jäähtyneestä kalasta. Paloittele kypsä kala.
  3. Kuullota kattilassa voissa fenkoli ja perunat. Mausta suolalla. Lisää keitinliemi.

    Anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kypsät kalanpalat, pinaatti ja kevätsipuli juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää