Reseptit
Madekeitto maustettuna sahramilla

Madekeitto maustettuna sahramilla
Sahrami tuo madekeittoon upean värin ja ainulaatuisen aromin.
- 1 t
- 6 annosta
- 220 kcal / annos
Ainekset
- noin 1 1/2 kg
- painoinen nyljetty made
- 1 l
- vettä
- 1 1/2-2 tl
- hienoa merisuolaa
- laakerinlehti
- 1
- sipuli lohkoina
- ripaus
- sahramia
- 2 rkl
- voita
- 1
- fenkoli (n. 150g) kuutioina
- 4
- perunaa kuutioina
- suolaa
- keitinliemi
- kypsää madetta paloina
- 100 g
- ruodittua pinaattia
- 1 dl
- hienonnettua kevätsipulia
Valmistusohjeet
- Mittaa kylmä vesi kattilaan ja lisää suola.
Huuhdo nyljetty made nopeasti juoksevan kylmän veden alla. Pane made kattilaan ja anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja kuori vaahtoa niin kauan kun sitä muodostuu. Lisää laakerinlehti, sipuli sekä sahrami. - Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja
jäähdytä noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja irrota ruodot hieman jäähtyneestä kalasta. Paloittele kypsä kala. - Kuullota kattilassa voissa fenkoli ja perunat. Mausta suolalla. Lisää keitinliemi.
Anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kypsät kalanpalat, pinaatti ja kevätsipuli juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Näytä lisää