Punainen makaronilaatikko

Tomaatti piristää perinteisen makaronilaatikon.
  • 1 t 30 min.
  • 6 annosta
  • 373 kcal / annos

Ainekset

6 dl
tummaa makaronia
vettä keittämiseen
1 rkl
öljyä
400 g
kananpojan paistijauhelihaa
1
hienonnettu sipuli
3
hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua mustapippuria
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
chilijauhetta
2 dl
juustoraastetta
4 dl
tomaattimurskaa
1 dl
hienonnettua basilikaa
2
munaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
vuoan voiteluun:
1 rkl
margariinia

Valmistusohjeet

  1. Voitele margariinilla noin kahden litran vetoinen uunivuoka.
    Keitä makaronit pakkauksessa olevan ohjeen mukaan puolikypsiksi. Valuta makaronit.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä paistinlastalla käännellen. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Anna kuumentua. Mausta paistos suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä.
  3. Laita makaronit, paistettu jauheliha ja juustoraaste kerroksittain voideltuun uunivuokaan.

    Yhdistä tomaattimurska, kananmunat, suola ja sokeri. Kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia vuoan koosta riippuen. Nauti raikkaan vihreän salaatin kera.

    VINKKI! Tavallisen makaronilaatikon saat, kun käytät 4 dl maitoa, 3 munaa ja 1 tl suolaa tomaattimurskan sijaan.

Kommentit

    Näytä lisää