Reseptit
Punainen makaronilaatikko

Punainen makaronilaatikko
Tomaatti piristää perinteisen makaronilaatikon.
- 1 t 30 min.
- 6 annosta
- 373 kcal / annos
Ainekset
- 6 dl
- tummaa makaronia
- vettä keittämiseen
- 1 rkl
- öljyä
- 400 g
- kananpojan paistijauhelihaa
- 1
- hienonnettu sipuli
- 3
- hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- jauhettua mustapippuria
- 2 tl
- paprikajauhetta
- 1/2 tl
- chilijauhetta
- 2 dl
- juustoraastetta
- 4 dl
- tomaattimurskaa
- 1 dl
- hienonnettua basilikaa
- 2
- munaa
- 1 tl
- suolaa
- 1 rkl
- sokeria
- vuoan voiteluun:
- 1 rkl
- margariinia
Valmistusohjeet
- Voitele margariinilla noin kahden litran vetoinen uunivuoka.
Keitä makaronit pakkauksessa olevan ohjeen mukaan puolikypsiksi. Valuta makaronit. - Ruskista jauheliha öljyssä paistinlastalla käännellen. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Anna kuumentua. Mausta paistos suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä.
- Laita makaronit, paistettu jauheliha ja juustoraaste kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
Yhdistä tomaattimurska, kananmunat, suola ja sokeri. Kaada seos vuokaan. - Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia vuoan koosta riippuen. Nauti raikkaan vihreän salaatin kera.
VINKKI! Tavallisen makaronilaatikon saat, kun käytät 4 dl maitoa, 3 munaa ja 1 tl suolaa tomaattimurskan sijaan.
Kommentit
Näytä lisää