Läskisoosi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Läskisoosi

Läskisoosi maustetaan tujakalla inkiväärillä ja tarjoillaan pirteän punajuuri-perunamuusin kanssa.

9.2.2011 10:04
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia466 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Kastike:</b>

  • 1/2 kg

    laadukasta possunkylkeä ohuina viipaleina

  • suolaa

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • kiehuvaa vettä

  • 2 tl

    hienonnettua inkivääriä

  • jauhettua maustepippuria

  • <b>Punajuurella maustettu perunamuusi:</b>

  • 1 kg

    jauhoisia perunoita (puikulaa tai rosamundaa)

  • vettä

  • suolaa

  • 2 dl

    perunoiden keitinlientä

  • 30 g

    voita

  • 2 dl

    etikkapunajuuria kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kylkiviipaleet suorakaiteen muotoon, noin postimerkin kokoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Ruskista kuumalla pannulla lihaviipaleet kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla. Siirrä ruskistetut viipaleet kattilaan tai valurautapataan.

  2. Jätä pannulle paistinrasvaa. Ruskista siinä vehnäjauhot ja lisää sipuli. Lisää vähän voita tarvittaessa. Lisää kiehuva vesi joukkoon. Varo polttamasta itseäsi. Tässä vaiheessa valmistusta syntyy paljon höyryä, joka on todella kuumaa. Vettä lisätään sen verran, että kastikkeesta tulee tasainen ja ohut.

  3. Kaada kastike pataan lihojen päälle. Mausta inkiväärillä ja pippurilla. Tarkista suolan määrä, lisää sitä tarvittaessa. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Tarjoa punajuuri-perunamuusin kanssa.

  4. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia. Kaada perunoiden keitinliemi pois, mutta säästä noin 2 dl.

  5. Lisää perunoiden joukkoon voi ja survo perunat perunansurvimella. Lisää keitinliemi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon punajuurikuutiot. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit