Reseptit

Läskisoosi

Läskisoosi maustetaan tujakalla inkiväärillä ja tarjoillaan pirteän punajuuri-perunamuusin kanssa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 466 kcal / annos

Ainekset

Kastike:
1/2 kg
laadukasta possunkylkeä ohuina viipaleina
suolaa
1
sipuli hienonnettuna
3 rkl
vehnäjauhoja
kiehuvaa vettä
2 tl
hienonnettua inkivääriä
jauhettua maustepippuria
Punajuurella maustettu perunamuusi:
1 kg
jauhoisia perunoita (puikulaa tai rosamundaa)
vettä
suolaa
2 dl
perunoiden keitinlientä
30 g
voita
2 dl
etikkapunajuuria kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kylkiviipaleet suorakaiteen muotoon, noin postimerkin kokoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Ruskista kuumalla pannulla lihaviipaleet kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

    Siirrä ruskistetut viipaleet kattilaan tai valurautapataan.
  2. Jätä pannulle paistinrasvaa. Ruskista siinä vehnäjauhot ja lisää sipuli. Lisää vähän voita tarvittaessa.

    Lisää kiehuva vesi joukkoon. Varo polttamasta itseäsi. Tässä vaiheessa valmistusta syntyy paljon höyryä, joka on todella kuumaa. Vettä lisätään sen verran, että kastikkeesta tulee tasainen ja ohut.
  3. Kaada kastike pataan lihojen päälle. Mausta inkiväärillä ja pippurilla. Tarkista suolan määrä, lisää sitä tarvittaessa.

    Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
    Tarjoa punajuuri-perunamuusin kanssa.
  4. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia. Kaada perunoiden keitinliemi pois, mutta säästä noin 2 dl.
  5. Lisää perunoiden joukkoon voi ja survo perunat perunansurvimella. Lisää keitinliemi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon punajuurikuutiot. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit

    Näytä lisää