Perunaletut ja poromousse

Perunaletut poromoussella on mainio alkupala.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 455 kcal / annos

Ainekset

5
pientä jauhoista perunaa kuorittuna
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua
1
muna
2 rkl
vehnäjauhoa
Paistamiseen:
voita ja öljyä
Koristeluun:
timjamin oksia
Poromousse:
150 g
ranskankermaa
1 dl
n. 50 g kylmäsavuporonpaistia pieninä kuutioina
2 tl
raastettua piparjuurta
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
suolaa
ripaus sokeria

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat pehmeiksi suolavedessä. Kaada vesi pois, soseuta perunat. Lisää mausteet, muna ja vehnäjauhot.

    Paista letut voin ja öljyn seoksessa. Lusikoi taikinaa pannulle, tasoita ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
  2. Valmista poromousse sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
    Muotoile mousse kahdella lusikalla munanmuotoisiksi pallukoiksi.

    Nosta pallukat lettujen päälle. Koristele timjaminoksilla.

Kommentit

    Näytä lisää