Anjovisperunat

Suolaiset anjovisperunat ovat mainio suolainen lisuke.
  • 1 t 30 min.
  • 4 annosta
  • 390 kcal / annos

Ainekset

8
kiinteää perunaa
1
rasia anjovista
4
laakerinlehteä
2 rkl
voita
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 rkl
korppujauhoja
1 dl
kuohukermaa
1 dl
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi kuoritut perunat siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni. Laita leikatut perunat uunivuokaan. Raota viiltoja ja laita viiltoihin anjovisfileitä.
  2. Lisää yksi laakerinlehti koristeeksi neljään perunaan, näin jokainen saa yhden laakerinlehdellä koristellun perunan.

    Ripottele mausteet sekä korppujauhot pinnalle. Kaada kerma vuokaan.
  3. Valele perunoita kypsennyksen aikana kermalla. Ripottele päälle juustoraaste kypsennyksen loppuvaiheessa.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Kommentit

    Näytä lisää