Tartiflette

Tarjoile juustopaistoksen kanssa raikasta salaattia.
  • 1 t
  • 6 annosta
  • 633 kcal / annos

Ainekset

1 kg
kiinteitä perunoita
200 g
pekonia
2
sipulia
2 dl
kuivaa valkoviiniä
150 g
ranskankermaa
ripaus suolaa ja rouhaisu mustapippuria
1
reblochon-juustokiekko (500 g)

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja kuutioi suurehkoiksi lohkoiksi.

    Hienonna pekonisiivut, paista pannulla ilman rasvaa. Lisää puolikypsien pekonien joukkoon sipuliviipaleet. Jatka
    paistamista, kunnes pekoni on rapeaa.

    Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää ranskankerma ja mausta. Anna vetäytyä muutaman minuutin.
  2. Asettele perunalohkot uunivuokaan. Kaada pekoni sipulipaistos perunoiden päälle. Halkaise reblochon puoliksi ja nosta puolikkaat perunoiden päälle kuori ylöspäin.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes juusto on täysin sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää