Tartiflette - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tartiflette

Tarjoile juustopaistoksen kanssa raikasta salaattia.

21.2.2011 9:45
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 t
Energia633 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    kiinteitä perunoita

  • 200 g

    pekonia

  • 2

    sipulia

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 150 g

    ranskankermaa

  • ripaus suolaa ja rouhaisu mustapippuria

  • 1

    reblochon-juustokiekko (500 g)

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja kuutioi suurehkoiksi lohkoiksi. Hienonna pekonisiivut, paista pannulla ilman rasvaa. Lisää puolikypsien pekonien joukkoon sipuliviipaleet. Jatka paistamista, kunnes pekoni on rapeaa. Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää ranskankerma ja mausta. Anna vetäytyä muutaman minuutin.

  2. Asettele perunalohkot uunivuokaan. Kaada pekoni sipulipaistos perunoiden päälle. Halkaise reblochon puoliksi ja nosta puolikkaat perunoiden päälle kuori ylöspäin.

  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes juusto on täysin sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit