Juusto-kinkkuleivät

Lämpimät leivät voimakkaalla juustokuorrutuksella ovat mahtava iltapala.
  • 45 min. (valmistettuna kypsästä possusta)
  • 4 annosta
  • 614 kcal / annos

Ainekset

400 g
ylikypsää possua (valmista enchaud-säilöttyä possunlihaa tai itse uunissa paistettua possunlapaa)
suolaa, pippuria
valkosipulia ja yrttejä
4
paksua siivua maalaisleipää
Kuorrute:
200 g
raclette-juustoa
2 rkl
ranskalaista hunajasinappia
2
munaa
mustapipuria, ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Jos valmistat possun itse, kokeile esimerkiksi lapaa. Suolaa
    ja pippuroi sen pinta hyvin joka puolelta. Nosta uunivuokaan
    ja kääri vuoan päälle foliota. Paista 100-asteisessa uunissa noin 5-6 tuntia tai yön yli.

    Tai osta valmista säilöttyä possunlihaa. Ranskalaista enchaud'ta saa ranskalaisia herkkuja myyvästä kaupasta DeliDelistä, jolla on myös nettikauppa.
  2. Leikkaa maalaisleivästä neljä paksua siivua ja levitä
    leipien päälle possunlihaa. Raasta raclettejuusto. Sekoita
    juustoraaste, sinappi, munat ja mausteet keskenään. Lusikoi
    kuorrutetta lihan päälle.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
    Paista leipiä noin vartti tai kunnes juusto on saanut kauniin
    värin pintaan. Tarjoile suolaisten pikkukurkkujen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää