Juusto-kinkkuleivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juusto-kinkkuleivät

Lämpimät leivät voimakkaalla juustokuorrutuksella ovat mahtava iltapala.

21.2.2011 9:52
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min. (valmistettuna kypsästä possusta)
Energia614 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    ylikypsää possua (valmista enchaud-säilöttyä possunlihaa tai itse uunissa paistettua possunlapaa)

  • suolaa, pippuria

  • valkosipulia ja yrttejä

  • 4

    paksua siivua maalaisleipää

  • <b>Kuorrute:</b>

  • 200 g

    raclette-juustoa

  • 2 rkl

    ranskalaista hunajasinappia

  • 2

    munaa

  • mustapipuria, ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Jos valmistat possun itse, kokeile esimerkiksi lapaa. Suolaa ja pippuroi sen pinta hyvin joka puolelta. Nosta uunivuokaan ja kääri vuoan päälle foliota. Paista 100-asteisessa uunissa noin 5-6 tuntia tai yön yli. Tai osta valmista säilöttyä possunlihaa. Ranskalaista enchaud&#039;ta saa ranskalaisia herkkuja myyvästä kaupasta DeliDelistä, jolla on myös nettikauppa.

  2. Leikkaa maalaisleivästä neljä paksua siivua ja levitä leipien päälle possunlihaa. Raasta raclettejuusto. Sekoita juustoraaste, sinappi, munat ja mausteet keskenään. Lusikoi kuorrutetta lihan päälle.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä noin vartti tai kunnes juusto on saanut kauniin värin pintaan. Tarjoile suolaisten pikkukurkkujen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit