Mustikkakukko

Mustikkakukko tunnetaan myös nimellä rättänä.
  • 1 t 10 min.
  • 6 annosta
  • 380 kcal / annos

Ainekset

125 g
voita
1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
1/2 l
mustikoita
1/2 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
Pinnalle:
1 rkl
ruiskorppujauhoa

Valmistusohjeet

  1. Hiero rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua hetki viileässä.
  2. Jätä puolet taikinasta piirakan kanneksi. Vuoraa lopputaikinalla pyöreä, korkeareunainen voideltu uunivuoka.

    Kauli taikinakansi esimerkiksi kahden jauhotetun leivinpaperin välissä.
  3. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot. Levitä marjatäyte
    vuorattuun vuokaan ja nosta kansi päälle. Nipistele
    reunat kiinni ja ripottele pinnalle korppujauhoa.
  4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa mustikkakukko kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää