Mustikkakukko - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mustikkakukko

Mustikkakukko tunnetaan myös nimellä rättänä.

23.2.2011 8:13
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 t 10 min.
Energia380 kcal / annos

Ainekset

  • 125 g

    voita

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 2 1/2 dl

    ruisjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 1/2 l

    mustikoita

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    perunajauhoja

  • <b>Pinnalle:</b>

  • 1 rkl

    ruiskorppujauhoa

Valmistusohjeet

  1. Hiero rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua hetki viileässä.

  2. Jätä puolet taikinasta piirakan kanneksi. Vuoraa lopputaikinalla pyöreä, korkeareunainen voideltu uunivuoka. Kauli taikinakansi esimerkiksi kahden jauhotetun leivinpaperin välissä.

  3. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot. Levitä marjatäyte vuorattuun vuokaan ja nosta kansi päälle. Nipistele reunat kiinni ja ripottele pinnalle korppujauhoa.

  4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa mustikkakukko kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit