Limetti-kookoskakku

Limetti-kookoskakku saa mehevyyttä ranskankermasta. Koristele valmis kakku kauniilla limetin siivuilla.
  • 2 t
  • 12 palaa
  • 466 kcal / pala

Ainekset

200 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
3 1/2 dl
sokeria
4
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
100 g
kookoshiutaleita
100 g
valkosuklaata sulatettuna
300 g
ranskankermaa
2
limetin kuori raastettuna
kostutus:
3
limetin mehu
1/2 dl
vettä
2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

    Sekoita vehnäjauhot, sooda ja kookoshiutaleet
    keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan nuolijalla nostellen.
  2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita sulanut valkosuklaa, ranskankerma ja limetin raastettu kuori keskenään. Lisää se taikinaan ja sekoita hyvin nuolijalla.
  3. Kaada kakkuvuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa noin tunti. Jos kakun pinta rupeaa tummumaan liikaa, vuoraa se
    foliolla tai silikonisella kannella paiston ajaksi. Jäähdytä kakkua vähän.

  4. Kiehauta nopeasti limetin mehu, vesi ja sokeri. Pistele kakun pintaan reikiä esimerkiksi tikulla ja kaada seos lämpimän kakun päälle. Anna jäähtyä.

Kommentit

    Näytä lisää