Reseptit

Juurespaistos

Tässä paistoksessa maistuvat suomalaiset juurekset parhaimmillaan.
  • 1 t
  • 4
  • 350 kcal / annos

Ainekset

2 dl
ohrasuurimoita
1
palsternakka
1
porkkana
1
lanttu
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1 tl
timjamia
1 tl
rosmariinia
2 rkl
öljyä
2 tl
hunajaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 1/2 dl
kermaa
1 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Liota ohrasuurimoita 6 tuntia kylmässä vedessä.

    Kuori ja kuutioi juurekset, sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasvikset ja kuivatut yrtit öljyssä kattilassa. Lisää ohrasuurimot.

  2. Pyöräyttele niitä muutama minuutti kasvisten kanssa. Mausta hunajalla, ripauksella suolaa ja mustapippuria.
    Lisää joukkoon kerma ja sitruunamehu.

    Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää