La Ribollita – toscanalainen papu-kaalikeitto

Valkoisista pavuista, lehtikaalista ja kurttukaalista syntyy maukas keitto.
  • liotus yön yli ja 2 t keittoaikaa.
  • 4 annosta
  • 420 kcal / annos

Ainekset

4 dl
kuivattuja valkoisia papuja
vettä liotukseen
4 rkl
oliiviöljyä
2
porkkanaa
pari
lehtisellerin vartta
300 g
kurttukaalia
150 g
lehtikaalia
1 tlk
säilöttyjä luumutomaatteja
pala
purjoa
2
murskattua valkosipulinkynttä
5 dl
vettä tai lihalientä
suolaa, mustapippuria
1/2 - 1 tl
timjamia
kourallinen mustia kivettömiä oliiveja
toscanalaista ekstra neitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Liota papuja runsaassa kylmässä vedessä 8-10 tuntia.

    Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja suolalla maustetussa
    vedessä noin tunti. Valuta kypsät pavut.

    Voit soseuttaa osan pavuista pieneen tilkkaan keitinvettä, jos haluat ruoasta muhennosmaista.

    Leikkaa porkkanat viipaleiksi, selleri kuutioiksi, kaali suikaleiksi ja purjo renkaiksi.

  2. Kuumenna oliiviöljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset tomaattisäilykettä ja purjoa lukuun ottamatta. Kuullota viitisen minuuttia.

    Lisää säilötyt tomaatit, pavut ja vettä tai lihalientä. Mausta
    maun mukaan suolalla, pippurilla ja timjamilla. Hauduta
    ruokaa kannen alla puolisen tuntia.

  3. Lisää kypsymisen loppupuolella purjo. Tarkista maku. Lisää keittoon mustia oliiveja ja valuta lopuksi pinnalle runsaasti neitsytoliiviöljyä.

Kommentit

    Näytä lisää