La Ribollita – toscanalainen papu-kaalikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

La Ribollita – toscanalainen papu-kaalikeitto

Valkoisista pavuista, lehtikaalista ja kurttukaalista syntyy maukas keitto.

8.3.2011 12:49
Määrä4 annosta
Valmistusaikaliotus yön yli ja 2 t keittoaikaa.
Energia420 kcal / annos

Ainekset

  • 4 dl

    kuivattuja valkoisia papuja

  • vettä liotukseen

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 2

    porkkanaa

  • pari

    lehtisellerin vartta

  • 300 g

    kurttukaalia

  • 150 g

    lehtikaalia

  • 1 tlk

    säilöttyjä luumutomaatteja

  • pala

    purjoa

  • 2

    murskattua valkosipulinkynttä

  • 5 dl

    vettä tai lihalientä

  • suolaa, mustapippuria

  • 1/2 - 1 tl

    timjamia

  • kourallinen mustia kivettömiä oliiveja

  • toscanalaista ekstra neitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Liota papuja runsaassa kylmässä vedessä 8-10 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Valuta kypsät pavut. Voit soseuttaa osan pavuista pieneen tilkkaan keitinvettä, jos haluat ruoasta muhennosmaista. Leikkaa porkkanat viipaleiksi, selleri kuutioiksi, kaali suikaleiksi ja purjo renkaiksi.

  2. Kuumenna oliiviöljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset tomaattisäilykettä ja purjoa lukuun ottamatta. Kuullota viitisen minuuttia. Lisää säilötyt tomaatit, pavut ja vettä tai lihalientä. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja timjamilla. Hauduta ruokaa kannen alla puolisen tuntia.

  3. Lisää kypsymisen loppupuolella purjo. Tarkista maku. Lisää keittoon mustia oliiveja ja valuta lopuksi pinnalle runsaasti neitsytoliiviöljyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit