Siitakesienikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Siitakesienikeitto

Siitakesienikeiton voi tehdä myös kasvisversiona jättämällä pois porosuikaleet.

9.3.2011 13:52
Määrä4 annosta
Valmistusaika60 min.
Energia135 kcal / annos

Ainekset

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 2

    valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • 1/2 tl

    rosmariinia

  • 100 g

    siitakesieniä tai porttobelloja viipaleina

  • 1

    porkkana viipaleina

  • 50 g

    kylmäsavuporonpaistia suikaleina

  • 1 dl

    belugalinssejä tai vihreitä linssejä

  • 2 tl

    tomaattipyrettä

  • 1 l

    kasvislientä

  • suolaa, vastajauhettua mustapippuria

  • PINNALLE:

  • 1/2 dl

    hienonnettuja yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Kuullota öljyssä hienonnettu sipuli, rosmariini, sienet ja porkkanat. Lisää kylmäsavuporo ja kuullota vielä hetki. Lisää huuhdellut linssit ja tomaattisose. Sekoita hyvin, lisää kasvisliemi ja mausteet.

  2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista maku, ja lisää hienonnetut yrtit juuri ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit