Metsästäjänleipä

Käytä metsästäjänleivän kuorrutukseen voimakasta juustoa.
  • 45 min.
  • 4 annosta
  • 750 kcal / annos

Ainekset

4
kookasta paahtoleivän viipaletta
voita voiteluun
Jauhelihapihvit:
400 g
naudan jauhelihaa
1
hienonnettu sipuli
suolaa
mustapippuria
2 tl
yrttimaustetta
1
kananmuna
rypsiöljyä paistamiseen
Sienimuhennos:
1
sipuli hienonnettuna
2-3 dl
kantarelleja, mustatorvisieniä, suppilovahveroita (kuivattuja, säilöttyjä tai tuoreita) tai tuoreita herkkusieniä
2 rkl
voita
2 dl
kermaa
suolaa
4 dl
juustoraastetta
koristeeksi punasipulirenkaita

Valmistusohjeet

  1. Valmista jauhelihapihvit ensin. Sekoita jauhelihan joukkoon
    hienonnettu sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin, jaa seos neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Paista pihvit kypsiksi tilkassa öljyä.
  2. Hienonna sipuli ja sienet. Käytä kuivattuja, pakastettuja tai säilöttyjä metsäsieniä talvella. Kuivatut sienet pitää liottaa ennen käyttöä.

    Kuumenna voita pannulla, kuullota sipulia ja sieniä hetki. Lisää kerma ja hauduta viitisen minuuttia. Mausta suolalla.
  3. Paahda leivät kuivalla pannulla ja voitele sen jälkeen voilla. Nosta pihvi leipäsiivun päälle ja lusikoi päälle sienimuhennosta.

    Ripottele päälle juustoraastetta. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Koristele punasipulirenkailla.

Kommentit

    Näytä lisää