Blt-voileipä

BLT lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista bacon, lettuce ja tomato eli pekoni, salaatti ja tomaatti. Lisäksi tässä leivässä on ihana yrttinen majoneesikastike ja mozzarellajuustoa.
  • 20 min.
  • 4 annosta
  • 746 kcal / annos

Ainekset

8 siivua
maalaisleipää
8 siivua
pekonia
8 rkl
valkosipuli-basilikamajoneesia
8 siivua
tomaattia
rucolaa tai muuta maukasta salaattia
150 g
mozzarellajuustoa
suolaa ja mustapippuria
valkosipuli-basilikamajoneesi:
2
murskattua valkosipulinkynttä
1
nippu basilikaa
2
keltuaista
1-2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
2-3 dl
neutraalia ruokaöljyä esim. auringonkukkaöljyä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin majoneesi.

    Nosta kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita
    vatkaimella tai sauvasekoittimella hienonnettu valkosipuli,
    keltuaiset, sitruunan mehu ja suola.

    Lisää öljy aluksi pienissä erissä koneen käydessä. Kun
    kastike sakenee, lisää öljy ohuena nauhana.

    Majoneesin kalorit:
    290 kcal / iso lusikallinen
    1/10 koko määrästä
  2. Paahda leivät kuivalla pannulla. Paista pekonit rapeiksi. Siivuta tomaatit ja mozzarella.

    Voitele neljä leipää majoneesilla. Nosta päälle pekoni, tomaatti, salaatti, mozzarella ja toinen leipäsiivu.

Kommentit

    Näytä lisää