Blt-voileipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Blt-voileipä

BLT lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista bacon, lettuce ja tomato eli pekoni, salaatti ja tomaatti. Lisäksi tässä leivässä on ihana yrttinen majoneesikastike ja mozzarellajuustoa.

14.3.2011 9:49
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min.
Energia746 kcal / annos

Ainekset

  • 8 siivua

    maalaisleipää

  • 8 siivua

    pekonia

  • 8 rkl

    valkosipuli-basilikamajoneesia

  • 8 siivua

    tomaattia

  • rucolaa tai muuta maukasta salaattia

  • 150 g

    mozzarellajuustoa

  • suolaa ja mustapippuria

  • valkosipuli-basilikamajoneesi:

  • 2

    murskattua valkosipulinkynttä

  • 1

    nippu basilikaa

  • 2

    keltuaista

  • 1-2 rkl

    sitruunamehua

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 2-3 dl

    neutraalia ruokaöljyä esim. auringonkukkaöljyä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin majoneesi. Nosta kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita vatkaimella tai sauvasekoittimella hienonnettu valkosipuli, keltuaiset, sitruunan mehu ja suola. Lisää öljy aluksi pienissä erissä koneen käydessä. Kun kastike sakenee, lisää öljy ohuena nauhana. Majoneesin kalorit: 290 kcal / iso lusikallinen 1/10 koko määrästä

  2. Paahda leivät kuivalla pannulla. Paista pekonit rapeiksi. Siivuta tomaatit ja mozzarella. Voitele neljä leipää majoneesilla. Nosta päälle pekoni, tomaatti, salaatti, mozzarella ja toinen leipäsiivu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit