Nakkitorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nakkitorttu

Nakkitorttu maistuu vaikka ruokaisana iltapalana.

16.3.2011 9:13
Määrä8 annosta
Valmistusaika280 kcal / annos
Energia1 t 10 min.

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 100 g

    voita

  • 2 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2-5 rkl

    vettä

  • suolaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 1 pkt

    n. 280 g kuorettomia nakkeja

  • 1 dl

    juustoraastetta

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 1 dl

    purjoa viipaleina

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • <b>Muna-kermaseos:</b>

  • 2

    munaa

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    sinappia

  • 1 rkl

    maissitärkkelystä

  • ripaus suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää vesi ja hieman suolaa. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita nakit taikinan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kuullota öljyssä sipulit ja purjo. Levitä paistos tasaisesti vuokaan.

  2. Sekoita munat kerman joukkoon. Lisää kermaseokseen sinappi, maissitärkkelys, suola ja pippuri. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 170-asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia. Nauti lämpimänä raikkaan, rapean salaatin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit