Tuorepastataikina

Ei ole tuorepastan voittanutta. Kaupan valmispastasta ja itsetehdystä tuorepastasta ei voi puhua samana päivänäkään!
  • 6-8 hengelle

Ainekset

500 g
durumvehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
4
luomukananmunaa
6
luomukananmunan keltuaista
1 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita jauhoihin suola. Kasaa jauhot pöydälle keoksi.
    Tee keon keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan kananmunat,
    keltuaiset ja oliiviöljy.

    Aloita varovasti rikkomalla sormilla munien rakenne. Sekoita pikkuhiljaa munat jauhoihin ja vaivaa taikinaksi.
  2. Jos laitat joukkoon vaikka pinaattia väri- ja makuaineeksi,
    lisää se tässä vaiheessa. Pari ruokalusikallista riittää värjäämään taikinan upean väriseksi.

    Taikina tuntuu aluksi hieman kuivalta, mutta siitä muodostuu kiinteä pallo, kun jaksat kärsivällisesti vaivata sitä.
  3. Kun taikina on kiinteä, tasainen ja pehmeä pallo, kääri se muovikelmuun tai -pussiin ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.

    Irrota taikinasta pieniä paloja ja työstä ne pastakoneen läpi
    ohueksi levyksi. Rullassa on säädin, jolla taikinan saa pikkuhiljaa ohuemmaksi. Varaa noin 120 grammaa tuorepastaa ruokailijaa kohden.
  4. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Tuorepasta kypsyy nopeasti. Keitä sitä vain noin 1 minuutti.

    Sopiva suhde on 100 g pastaa + 1 litra vettä + 1 teelusikallinen suolaa. Lisää suola ja pasta kiehuvaan veteen. Keitä pastaa ilman kantta ja hämmennä muutaman kerran keittämisen aikana.

    Valuta hyvin ja sekoita kastike joukkoon.
  5. Jos et käytä tuorepastaa heti, kuivata muotoiltuja pastoja
    jauhotetun pyyheliinan päällä noin tunnin ajan.

    Spagetti ja tagliatelle kannattaa pyöräyttää kimpuiksi sormien ympärillä ennen kuivattamista. Ripota kuivatetun pastan päälle hieman jauhoja ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Pasta säilyy näin pari kolme päivää.

Kommentit

    Näytä lisää