Raviolit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raviolit

Raviolit eivät tarvitse monimutkaista kastiketta, koska ne ovat itsessään niin herkullisia.

21.3.2011 8:38
Määrän. 8 annosta
Valmistusaika1 t
Energia678 kcal / annos

Ainekset

  • ohueksi levyksi kaulittua tuorepastataikinaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 200 g

    tuoretta ricottaa

  • pari kourallista tuoretta pinaattia

  • 2 rkl

    hienoksi murskattuja kuivattuja sieniä, esim. suppilovahveroita tai herkkutatteja

  • 50 g

    pecorinoa raastettuna

  • 50 g

    paahdettuja pinjansiemeniä rouhittuna

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • <b>Kastike:</b>

  • 50 g

    voita

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • vähän sitruunankuorta

  • suolaa

  • yrttejä

  • tuoretta mustapippuria myllystä

  • parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Ryöppää tuore pinaatti nopeasti. Hienonna se veitsellä. Sekoita ricotan joukkoon pinaatti, murskatut sienet, pecorinoraaste ja pinjansiemenet. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria.

  2. Levitä kaulitut pastalevyt pöydälle. Nosta pieni lusikallinen täytettä noin 7 sentin välein pastalevylle. Laita toinen samankokoinen levy täytteiden päälle. Painele varovasti pastalevy kiinni alla olevaan levyyn.

  3. Leikkaa raviolileikkurilla tai veitsellä pasta neliöiksi jättäen täytteen ympärille taikinaa noin 1-2 senttiä. Painele taikina tiukkaan kiinni. Keitä isossa kattilassa runsaasti suolalla maustettua vettä.

  4. Aloita kastikkeen valmistus. Laita kuumalle pannulle voita, öljyä, sitruunankuorta, suolaa ja yrttejä. Anna voin sulaa. Keitä raviolit runsaassa vedessä noin 1 minuutin ajan. Nostele ne reikäkauhalla vedestä ja sekoita kuuman sulan voin joukkoon pannulle.

  5. Pyöritä pastaa varovasti pannulla, jotta voita ja yrttejä tarttuu jokaiseen pastatyynyyn. Tarjoile heti. Raasta jokaisen annoksen päälle vielä parmesaanijuustoa ja rouhi mustapippuria myllystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit