Bolognese eli italialainen jauhelihakastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bolognese eli italialainen jauhelihakastike

Mitä kauemmin jauhelihakastike saa muhia, sitä parempaa siitä tulee. Tarjoa sitä itse tehdyn tagliatellepastan kanssa.

21.3.2011 8:45
Määrä4-6 annosta
ValmistusaikaNoin 3–4 t
Energia640 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    sellerinvarsi

  • 1

    sipuli

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 20 g

    voita

  • 400 g

    jauhelihaa esim. sekoitus vasikan-, naudan- ja possunlihaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 dl

    puna- tai valkoviiniä

  • 2

    valkosipulinkynttä ohuina siivuina

  • suolaa ja pippuria

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 50 g

    tomaattipyreetä

  • LISÄKSI: itse tehtyä tuoretta tagliatellea

  • katso resepti tuorepastataikinan tekoon arkistosta hakusanalla "tuorepastataikina"

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi porkkanat, sellerit ja sipuli aivan hienoksi kuutioksi. Kuullota niitä oliiviöljyssä ja voissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Siirrä ne sivuun pannulta.

  2. Lisää pannulle oliiviöljyä ja ruskista jauheliha. Lisää ruskistuneen jauhelihan joukkoon kuullotetut kasvikset, punaviini, siivutetut valkosipulinkynnet, mausteet, tomaattimurska ja -pyree. Sekoita hyvin.

  3. Anna seoksen kiehua erittäin miedolla lämmöllä kannen alla muutamia tunteja. Lisää tarvittaessa lisää viiniä. Tarjoile kastike itse tehdyn tagliatellen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit