Kaura-lohipizza

Kaura-lohipizza maustetaan runsaalla tuoreella tillillä.
  • 1 ½ t
  • 4 annosta

Ainekset

Kaurataikina:
½ l
lämmintä vettä
50 g
hiivaa
1 dl
tummaa leipäsiirappia
suolaa
1 dl
ruokaöljyä
2 dl
kokojyvä vehnäjauhoa
3 dl
isoja kaurahiutaleita
Pizza:
4
kaulittua pizzapohjaa (katso ohje taikinaan yltä)
2
punasipulia
4 dl
valmista hollandaisekastiketta
4 rkl
kapriksia
400 g
kirjolohisuikaleita
2 dl
hienonnettua tilliä
4
kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Taikinan valmistus:
    Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita niin, että taikina jää löysäksi. Anna taikinan kohota ja vaivaa loput jauhot ja kaurahiutaleet taikinaan.
  2. Kauli pizzapohja tai painele se pyöreäksi ohueksi pohjaksi. Lisää täytteet ja paista 200-asteessa n. 15 minuuttia.
  3. Valmista pizza.
    Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Levitä hollandaisekastike pohjien päälle, ripottele kaprikset ja sipuliviipaleet tasaisesti pohjiin.

    Asettele kirjolohisuikaleet ja ripottele hienonnettu tilli pinnalle. Riko lopuksi kananmuna keskelle pitsaa ja paista n. 15 minuuttia 200-asteessa.

Kommentit

    Näytä lisää