Pienet nauris-lohipiiraat

Pienet nauris-lohipiiraat ovat makoisa väli- tai iltapala.

28.3.2011 10:45
Määrä12 piirakkaa
Valmistusaika1 t 15 min.
Energia156 kcal / yksi piirakka

Ainekset

  • <b> Piirakkataikina:</b>

  • 3 dl

    perunamuusia

  • 2 dl

    ruisjauhoja

  • ripaus suolaa

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 50 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • <b>Täytteeseen:</b>

  • 400 g

    karkeaa naurisraastetta

  • 100 g

    kylmäsavulohta siivuina

  • 2

    kananmunaa

  • 2 dl

    kermaa

  • ½ tl

    mustapippurirouhetta

  • 1 rkl

    sinappia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Valmista ensin piirakkataikina sekoittamalla ainekset keskenään. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

  2. Raasta nauris hienoksi raasteeksi. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita kananmunat, kerma, mustapippurirouhe ja sinappi. Yhdistä seos naurisraasteen ja kylmäsavulohen kanssa.

  3. Ota taikinasta nokareita ja painele ne muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Taikinasta tulee noin 12 piirakkaa. Lusikoi täytettä pohjataikinan päälle.

  4. Paista piiraita noin 30-45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsentynyt. Jäähdytä piirakat vuoassa. Ne irtoavat jäähtyneinä helposti, jos muffinivuoka on silikoninen tai teflonia. Koristele piirakat juureslastuilla ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit