Juures-porovuoka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juures-porovuoka

Herkullinen juures-porovuoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.

28.3.2011 10:49
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia320 kcal / annos

Ainekset

  • 250 g

    kylmäsavuporoa palana

  • 200 g

    lanttua

  • 200 g

    naurista

  • 2

    perunaa

  • uunivuoan voiteluun hieman öljyä tai voita

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 dl

    lihalientä

  • 4 rkl

    piparjuurta raasteena

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi poro. Kuori ja suikaloi juurekset. Nostele ne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Sekoita kerman joukkoon lihaliemi, raastettu piparjuuri ja mausteet. Kaada kerma vuokaan.

  2. Paista 170-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Suolaa ei tarvitse lisätä, jos lihaliemi on voimakasta, sillä poro on suolaista. Kypsyminen riippuu paljon suikaleiden koosta. Anna ruoanvetäytyä ennen tarjoilua folion alla. Tämä ruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit