Munakoiso-kalapaistos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Munakoiso-kalapaistos

Munakoiso-kalapaistos on hyvää myös kylmänä.

31.3.2011 10:27
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia420 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    kuhafileetä viipaleina

  • <b>Mausteseos:</b>

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • puolikkaan sitruunanmehu

  • suolaa

  • 2 tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 tl

    kuivattua timjamia

  • 1 tl

    kuivattua baslikaa

  • pieni pala chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta

  • 2

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 200 g

    munakoisoa viipaleina

  • 2

    sipulia viipaleina

  • 2

    tomaattia viipaleina

  • 1 dl

    parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohjeet

  1. Leivtä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa, jolloin munakoiso alkaa ”hikoilla”. Laita kevyt paino päälle, esimerkiksi leikkuulauta. Anna suolan vaikuttaa ½ tuntia. Pyyhi viipaleet sen jälkeen talouspaperilla.

  2. Sekoita öljy, sitruunamehu, suola, mustapippuri, timjami, basilika, chili ja valkosipuli keskenään. Mausta kalaviipaleet mausteseoksella. Asettele kuhaviipaleet uuninkestävään vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleiden, sipulin ja tomaatin kanssa.

  3. Ripottele pinnalle suolaa ja viimeistele parmesaanijuustoraasteella. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes kala on kypsää ja pinta on saanut väriä. Nauti vihreän salaatin, perunoiden, pastan tai riisin kera. Maistuu myös kylmänä leivän kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit