Ainekset
600 g
kuhafileetä viipaleina
<b>Mausteseos:</b>
½ dl
oliiviöljyä
puolikkaan sitruunanmehu
suolaa
2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
kuivattua baslikaa
pieni pala chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
200 g
munakoisoa viipaleina
2
sipulia viipaleina
2
tomaattia viipaleina
1 dl
parmesaanijuustoa raasteena
Valmistusohjeet
Leivtä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa, jolloin munakoiso alkaa hikoilla. Laita kevyt paino päälle, esimerkiksi leikkuulauta. Anna suolan vaikuttaa ½ tuntia. Pyyhi viipaleet sen jälkeen talouspaperilla.
Sekoita öljy, sitruunamehu, suola, mustapippuri, timjami, basilika, chili ja valkosipuli keskenään. Mausta kalaviipaleet mausteseoksella. Asettele kuhaviipaleet uuninkestävään vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleiden, sipulin ja tomaatin kanssa.
Ripottele pinnalle suolaa ja viimeistele parmesaanijuustoraasteella. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes kala on kypsää ja pinta on saanut väriä. Nauti vihreän salaatin, perunoiden, pastan tai riisin kera. Maistuu myös kylmänä leivän kera.