Jauheliha-munakoisokääröt tomaattikastikkeessa

Tomaatti tuo raikkautta jauheliha-munakoisokääröihin.
  • 1 ½ t
  • 4 annosta
  • 417 kcal / annos

Ainekset

1
munakoiso
suolaa
1 rkl
öljyä
400 g
paistijauhelihaa
1 tl
timjamia
1 tl
rosmariinia
vastajauhettua mustapippuria
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl
ranskankermaa
Pinnalle:
2
tomaattia kuutioina
½ dl
parmesaania raasteena
ripaus suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi munakoiso pitkittäin noin yhden senttimetrin
    viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele
    pinnalle suolaa, jolloin munakoiso alkaa ”hikoilla”, eikä sen mausta tule karvas.
  2. Laita kevyt paino päälle, esimerkiksi leikkuulauta. Anna suolan vaikuttaa ½ tuntia. Pyyhi munakoisoviipaleet talouspaperilla. Paista viipaleet oliiviöljyssä molemmilta puolilta. Näin munakoisot pehmenevät ja ne ovat helppo rullata. Valmista sillä aikaa jauhelihamuhennos.
  3. Paista jauheliha pannulla öljyssä ja lisää joukkoon mausteet ja sipulit. Kuullota hetki. Sekoita joukkoon ranskankerma ja tarkista maku.

    Jaa jauhelihamuhennos munakoisoviipaleiden alareunaan. Kääri viipaleet rullalle ja nosta ne voideltuun uunivuokaan.
  4. Ripottele kääröjen päälle tomaattikuutiot, parmesaaniraaste
    ja mausteet.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja munakoiso on kypsää.

Kommentit

    Näytä lisää