Jauheliha-munakoisokääröt tomaattikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jauheliha-munakoisokääröt tomaattikastikkeessa

Tomaatti tuo raikkautta jauheliha-munakoisokääröihin.

31.3.2011 10:31
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 ½ t
Energia417 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    munakoiso

  • suolaa

  • 1 rkl

    öljyä

  • 400 g

    paistijauhelihaa

  • 1 tl

    timjamia

  • 1 tl

    rosmariinia

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 2

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • <b>Pinnalle:</b>

  • 2

    tomaattia kuutioina

  • ½ dl

    parmesaania raasteena

  • ripaus suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi munakoiso pitkittäin noin yhden senttimetrin viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa, jolloin munakoiso alkaa ”hikoilla”, eikä sen mausta tule karvas.

  2. Laita kevyt paino päälle, esimerkiksi leikkuulauta. Anna suolan vaikuttaa ½ tuntia. Pyyhi munakoisoviipaleet talouspaperilla. Paista viipaleet oliiviöljyssä molemmilta puolilta. Näin munakoisot pehmenevät ja ne ovat helppo rullata. Valmista sillä aikaa jauhelihamuhennos.

  3. Paista jauheliha pannulla öljyssä ja lisää joukkoon mausteet ja sipulit. Kuullota hetki. Sekoita joukkoon ranskankerma ja tarkista maku. Jaa jauhelihamuhennos munakoisoviipaleiden alareunaan. Kääri viipaleet rullalle ja nosta ne voideltuun uunivuokaan.

  4. Ripottele kääröjen päälle tomaattikuutiot, parmesaaniraaste ja mausteet. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja munakoiso on kypsää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit