Munakoisokeitto

Munakoisokeitto on samettisen pehmeää.
  • 1 t 10 min.
  • 4 annosta
  • 260 kcal / annos

Ainekset

400 g
munakoisoa
4 rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl
inkivääriä hienonnettuna
pala chiliä hienonnettuna
suolaa
ripaus sokeria
5 dl
kasvislientä
2 ½ dl
soijakermaa tai kuohukermaa
3 rkl
sitruunamehua
10
basilikanlehteä
Pinnalle:
oliiviöljyä
parmesaania
mintunoksia

Valmistusohjeet

  1. Laita munakoiso 200-asteiseen uuniin. Kypsennä noin tunti. Kuori mustuu uunissa, mutta se kuuluu asiaan.

    Anna munakoison hieman jäähtyä, sen jälkeen puolita se. Kaiva lusikalla sisus pois niin, että jää vain kuori.
  2. Kuullota kattilassa pienessä öljymäärässä valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Lisää kattilaan kaiverrettu munakoison sisus, suola, sokeri, kasvisliemi, kerma ja sitruunamehu.

    Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää basilika ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.

    Annostele lautasille ja laita pinnalle muutama tippa hyvää oliiviöljyä, raastettua parmesaania ja mintun oksia.

Kommentit

    Näytä lisää