Paistettu polenta ja kasvishöystö

Paistetun polentan kanssa maistuvat tuoreet vihannekset, jotka ovat muhineet pehmeäksi höystöksi.
  • 30 min.
  • 4 annosta
  • 370 kcal / annos

Ainekset

Paistettu polenta:
5 dl
kasvislientä
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
polentaa eli maissimannaryynejä
½ dl
parmesaanijuustoa raasteena
mustapippurirouhetta
Paistamiseen:
½ rkl
öljyä
Kasvismuhennos:
1 rkl
oliiviöljyä
pieni kesäkurpitsa kuutioina
1
punasipuli lohkoina
2
valkosipulia viipaleina
2
varsisellerin vartta viipaleina
2
tomaattia lohkoina
suolaa
ripaus sokeria
vastarouhittua mustapippuria
1 rkl
balsamiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Paistettu polenta:
    Kuumenna kasvisliemi, öljy ja suola kiehuvaksi. Lisää maissimannaryynit, sekoita hyvin ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 8 minuuttia. Sekoita parmesaanijuusto joukkoon. Mausta mustapippurirouheella.
  2. Kaada maissipuuro laakeaan kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäähdytä. Leikkaa polenta paloiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Nauti tomaatti-kasvismuhennoksen kera.
  3. Kasvishöystö:
    Kuullota öljyssä kesäkurpitsa, sipulit, varsisellerin viipaleet ja tomaatit. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.

    Hauduta miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia. Lisää balsamiviinietikka ja tarkista maku. Nauti paistetun polentan kera.

Kommentit

    Näytä lisää