Jauheliha-sienipiirakka kaurataikinassa

Kaurainen piirakka on hyvä ilta- tai välipala.

12.4.2011 9:22
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 t
Energia130 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 200 g

    maitorahkaa

  • 250 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    kaurahiutaleita

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 1

    iso sipuli

  • 3 rkl

    öljyä

  • kourallinen kuivattuja metsäsieniä hienonnettuna

  • 600 g

    jauhelihaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • 2 ½ dl

    keitettyä riisi-kauraseosta (1 dl kuivaa)

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pehmeä voi rahkan kanssa. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne voi-rahkaseokseen. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Riittää kun ainekset sekoittuvat keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

  2. Valmista täyte sillä välin, kun taikina kovettuu jääkaapissa. Hienonna sipuli. Jauha kuivatut sienet huhmareessa hienoksi. Kuullota sipulia, sienimurskaa ja jauhelihaa pienessä määrässä öljyä, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Lisää keitetty riisi-kauraseos ja sekoita hyvin.

  3. Kauli taikina noin 30 x 40 sentin kokoiseksi levyksi. Jaa se kahteen osaan. Nosta toinen puoli taikinasta voideltuun pieneen uunivuokaan niin, että reunat tulevat reilusti yli laitojen. Lusikoi täyte taikinan sisään ja nosta toinen puoli taikinaa täytteen päälle. Sulje reunat tiukasti nipistellen kiinni. Voit taittaa reunat myös piirakan alle. Pistele haarukalla taikinan päälle reikiä ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

  4. Nosta piirakka uuniin ja paista noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit