Kauraletut ja kaura-omenalisuke

Omenalisuke maistuu rapeiden kauralettujen kanssa.
  • 1 ½ t
  • 10 isoa lettua
  • 225 kcal / annos

Ainekset

5 dl
kauramaitoa
2
kananmunaa
noin 1 ½ dl
vehnäjauhoa
1 dl
kaurahiutaleita
½ tl
suolaa
2 rkl
sulatettua margariinia
Lisuke:
50 g
voita
½ dl
fariinisokeria
2
omenaa kuutioina
1 ½ dl
kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
voita paistamiseen
Tarjolle: vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa maito ja munat. Lisää jauhot, hiutaleet, suola ja sulatettu margariini hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia ennen paistoa.

    Sulata voita kuumalla pannulla ja paista letut ruskeiksi ja rapeiksi.
  2. Valmista täyte. Sulata voita pannulla ja lisää fariinisokeri ja omenakuutiot. Anna paistua hetken aikaa miedolla lämmöllä. Sokeri palaa helposti, joten varo polttamasta sitä.

    Lisää seokseen kaurahiutaleet ja kaneli. Kuumenna. Tarjoile lettujen ja vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää