Kauraletut ja kaura-omenalisuke - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kauraletut ja kaura-omenalisuke

Omenalisuke maistuu rapeiden kauralettujen kanssa.

12.4.2011 9:25
Määrä10 isoa lettua
Valmistusaika1 ½ t
Energia225 kcal / annos

Ainekset

  • 5 dl

    kauramaitoa

  • 2

    kananmunaa

  • noin 1 ½ dl

    vehnäjauhoa

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • ½ tl

    suolaa

  • 2 rkl

    sulatettua margariinia

  • <b>Lisuke:</b>

  • 50 g

    voita

  • ½ dl

    fariinisokeria

  • 2

    omenaa kuutioina

  • 1 ½ dl

    kaurahiutaleita

  • 1 tl

    kanelia

  • voita paistamiseen

  • Tarjolle: vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa maito ja munat. Lisää jauhot, hiutaleet, suola ja sulatettu margariini hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia ennen paistoa. Sulata voita kuumalla pannulla ja paista letut ruskeiksi ja rapeiksi.

  2. Valmista täyte. Sulata voita pannulla ja lisää fariinisokeri ja omenakuutiot. Anna paistua hetken aikaa miedolla lämmöllä. Sokeri palaa helposti, joten varo polttamasta sitä. Lisää seokseen kaurahiutaleet ja kaneli. Kuumenna. Tarjoile lettujen ja vaniljajäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit