Kurkku-avokadokeitto

Kurkku-avokadokeitto saa väriä kirjolohen mädistä.
  • 1 tunti
  • 4 annosta
  • 380 kcal/annos

Ainekset

1 (400g)
kurkku paloina
2
kypsää avokadoa
pala
purjoa viipaleina
2 rkl
öljyä
5 dl
kasvislientä
vastajauhettua mustapippuria
1 dl
kermaa
PINNALLE:
4 pientä
viipaletta tuoretta lohta
suolaa
2 rkl
kirjolohen mätiä
1 dl
rasvatonta maitoa

Valmistusohjeet

  1. Puolita avokadot, poista siemenet, kuori ja paloittele hedelmäliha.

    Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa öljy. Kuullota ensin purjoviipaleita ja sitten kurkkupaloja muutaman minuutin ajan. Lisää avokado, kasvisliemi ja mausteet.
  2. Keitä viitisen minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, kuumenna ja tarkista maku.
  3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja paahda ne kuivalla kuumalla paistinpannulla. Laita maito kattilaan ja vatkaa kuumalla hellalla vaahdoksi.

    Annostele keitto lautaselle. Laita päälle lohiviipaleet, mäti ja vaahto.

Kommentit

    Näytä lisää