Kurkku-avokadokeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurkku-avokadokeitto

Kurkku-avokadokeitto saa väriä kirjolohen mädistä.

14.4.2011 10:34
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 tunti
Energia380 kcal/annos

Ainekset

  • 1 (400g)

    kurkku paloina

  • 2

    kypsää avokadoa

  • pala

    purjoa viipaleina

  • 2 rkl

    öljyä

  • 5 dl

    kasvislientä

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 1 dl

    kermaa

  • PINNALLE:

  • 4 pientä

    viipaletta tuoretta lohta

  • suolaa

  • 2 rkl

    kirjolohen mätiä

  • 1 dl

    rasvatonta maitoa

Valmistusohjeet

  1. Puolita avokadot, poista siemenet, kuori ja paloittele hedelmäliha. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa öljy. Kuullota ensin purjoviipaleita ja sitten kurkkupaloja muutaman minuutin ajan. Lisää avokado, kasvisliemi ja mausteet.

  2. Keitä viitisen minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, kuumenna ja tarkista maku.

  3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja paahda ne kuivalla kuumalla paistinpannulla. Laita maito kattilaan ja vatkaa kuumalla hellalla vaahdoksi. Annostele keitto lautaselle. Laita päälle lohiviipaleet, mäti ja vaahto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit