Lakka-jaffakakku

Kaiva keltaiset lakat pakastimestasi ja käytä ne tähän herkulliseen lakka-jaffakakkuun. Kakun pohja valmistetaan Jaffa-appelsiinikekseistä.

Ainekset

6 kpl
liivatelehteä
400 g
maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
500 g
paksua maustamatonta jogurttia
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2-3 dl
pakastettuja lakkoja sulatettuna (jos käytä lakkahilloa, käytä silloin vähemmän tomusokeria)
2 dl
vaahdotettua kermaa
1/2 dl
tyrnimehua
n. 17 kpl
Jaffa-appelsiinikeksejä pohjaan. (Lisäksi tarvitset Jaffa-keksejä koristeluun.)
1 dl
tomusokeria keksien kiinnittämiseen
loraus
sitruunamehua tai vettä keksien kiinnittämiseen

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatteet likoamaan.

    Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä voimakkaasti vatkaimella. Sekoita notkistettu tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja lakat hyvin keskenään.
  2. Vaahdota kerma ja sekoita se jogurttiseokseen.

    Kuumenna tyrnimehu ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken. Lisää liivatemehu muuhun seokseen hyvin sekoittaen.
  3. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Asettele Jaffa-keksit leivinpaperin päälle limittäin. Leikkaa tarvittaessa halki, mutta yritä pitää ne mahdollisimman kokonaisina.

    Lusikoi täyte keksien päälle ja anna hyytyä yön yli.
  4. Koristele kakku Jaffa-kekseillä. Sekoita tomusokeriin loraus vettä tai sitruunamehua. Sekoita. Käytä seosta keksien kiinnittämiseen.


    Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää