Lampaanpaisti

Kokonainen lampaanpaisti on mureaa, kun se saa muhia uunissa miedolla lämmöllä tarpeeksi kauan.
  • 5 t + marinointiaika
  • n. 6 annosta
  • 650 kcal / annos

Ainekset

n. 2 kg:n
lampaanviulu
Mausteseos:
150 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
10
valkosipulinkynttä
1 rkl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
rosmariinia
2 rkl
suolaa
5 rkl
pikakahvijauhetta
2 rkl
siirappia
pellille 5 kuorittua ja halkaistua valkosipulia
valeluun kuohukermaa
Hunajaiset valkosipulit:
6-8
kokonaista valkosipulia
150 g
voita
1 dl
hunajaa
suolaa
pippuria
foliota

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa lampaan pinta talouspaperilla.

    Sekoita voihin mausteseoksen ainekset. Hiero seos
    lampaan pinnalle ja pane lammas muovipussiin. Anna paistin maustua jääkaapissa pari päivää.
  2. Nosta maustunut liha reunalliselle uunipellille. Kaada
    pellille vähän vettä. Lisää pellille halkaistut sipulit. Upota
    paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan, muttei luun
    viereen, ja pane liha uuniin 125 asteeseen.
  3. Kypsennä paistia välillä kermalla valellen, kunnes lämpömittari näyttää 75-80 astetta (3-4 tuntia). Jos haluat, että liha on hieman punainen sisältä, ota paisti uunista, kun lämpö on noin 65 astetta.

    Peitä paisti foliolla ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.
  4. Valmista hunajaiset valkosipulit lisukkeeksi. Leikkaa valkosipuleista hatut pois. Nosta jokainen valkosipuli omaan folionyyttiin. Nosta reilusti voita valkosipulin pinnalle, lorauta hunajaa, mausta suolalla ja pippurilla. Kääri nyyttiin.
  5. Nosta valkosipulit 220-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Tarjoile lämpiminä. Voit puristaa valkosipulit voin joukkoon ja tarjoilla leivän kanssa. Ne sopivat myös kastikkeisiin tai purista ne lautaselle ja syö lihan lisukkeena.

Kommentit

    Näytä lisää