Limettileivokset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Limettileivokset

Pakastimessa olevia marjoja voi hyödyntää näyttävien limettileivosten koristeluun.

15.4.2011 8:21

Ainekset

  • 200 g

    LU Classic Digestive -keksejä

  • 100 g

    suolatonta voita sulatettuna

  • 1-2 tl

    kanelia

  • 500 g

    Mascarpone-tuorejuustoa

  • 2 dl

    kookoskermaa

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1 1/2 dl

    tomusokeria

  • 3

    limen mehu ja raastettu kuori

  • 2-3

    liivatelehteä

  • koristeluun marjoja ja yhden limen raastettu kuori

Valmistusohjeet

  1. Jauha LU Digestive -keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos kelmulla vuoratun pitkänomaisen vuoan pohjalle.

  2. Vatkaa mascarpone, kookoskerma, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi puuhaarukalla. Kuumenna limemehua hieman ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Sekoita limemehu-liivateseos ja limen raastettu kuori juustoseoksen joukkoon.

  3. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja anna leivonnaisen tekeytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli. Irrota torttuvuoasta ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi leivoksiksi.

  4. Koristele raastetulla limen kuorella ja marjoilla. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit