Yllätysmunat eli Oeufs en cocotte

Resepti on hieman muunneltu Julia Childin, Louisette Berthollen ja Simone Beckin Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjasta ja reseptistä Vuoissa paistetut munat.
  • 1 annos

Ainekset

Yksi annos:
1-2
luomumunaa
2 rkl
kermaa
pieni nokare voita
suolaa, pippuria
2-3
lehteä tuoretta pinaattia
1 rkl
silputtua persiljaa, ranskalaista rakuunaa ja ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Voitele pienet annosvuoat tai uunin kestävät kupit.

    Sekoita yrtit kahteen ruokalusikalliseen kermaa ja kaada se vuoan pohjalle. Laita kupit vesihauteeseen, eli laakeaan astiaan, jossa on kuumaa vettä.
  2. Kun kerma on kuumaa, riko vuokaan muna tai kaksi. Lisää munien päälle nokare voita ja 1 rkl kuohukermaa ja hiukan silputtua ruohosipulia.
  3. Pane vesihaudevuoka 190-asteisen uunin keskiosaan ja kypsennä 7-10 minuuttia, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Keltuaisen tulee jäädä löysäksi. Älä kypsennä liikaa, munat jatkavat kypsymistään vielä uunista oton jälkeen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Voit muunnella näin: yrttien asemesta pane kuppiin silputtuja herkkusieniä, parsaa, katkarapuja, jokirapuja, savusilakkaa tai -siikaa. Halutessasi voit tehdä jokaiselle syöjälle erilaisen version yllätysmunista.

Kommentit

    Näytä lisää