Sitruunatorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruunatorttu

Kirpeä sitruunatorttu on näyttävä jälkiruoka.

18.4.2011 9:21
Määrä10 annosta
Valmistusaika1 ½ t
Energia437 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 50 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 0,75 dl

    tomusokeria

  • 1,75 dl

    vehnäjauhoja

  • 1

    kananmuna

  • 1 rkl

    jauhettua mantelia

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • <b>Täyte:</b>

  • 5

    kananmunaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 3

    sitruunan raastettu kuori

  • viiden sitruunan mehu noin 4 dl

  • 2 dl

    kermaa vatkattuna kevyeksi vaahdoksi

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 2 dl

    kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna. Lisää jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi mantelijauhe. Sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vatkaa enää.

  2. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä foliolla ja kaada päälle kuivattuja herneitä painoksi, etteivät taikinanreunat valu. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sitten laita päälle täyte. Laske uunin lämpö 150 asteeseen.

  3. Pese sitruunat tai käytä luomusitruunoita. Raasta sitruunoista kuori, purista mehut eri astiaan. Sekoita kuoriraaste, kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää löysä kermavaahto ja sekoita varovasti. Kaada sitruunamehu lopuksi siivilän läpi. Sekoita huolella.

  4. Kaada täyte esipaistettuun torttupohjaan ja paista noin 50 minuuttia tai kunnes muna-sitruunaseos on kokonaan jähmettynyt. Täyte on valmista, kun se on hyytelö- tai vanukasmaista.

  5. Jäähdytä valmis piirakka ja laita se vielä pariksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään ja viilenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se kylmän piirakan päälle. Tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit