Mantelikeitto

Kauniin värinen mantelikeitto maustetaan sahramilla.
  • 45 min.
  • 4 annosta
  • 380 kcal / annos

Ainekset

1 rkl
oliiviöljyä
2 dl
hienonnettua sipulia
3-5
valkosipulinkynttä
1 dl
jauhettua mantelia
2 ½ dl
hienonnettua vaaleaa leipää
5 dl
liha- tai kasvislientä
1 dl
valkoviiniä
1/4 tl
kuivattua timjamia
hyppysellinen sahramia
1 dl
kermaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja kuullota siinä hienonnetut
    sipulit ja kokonaiset valkosipulinkynnet.

    Kaada pannulle mantelijauhe ja kääntele hetki. Älä ruskista. Lisää hienonnettu leipä, liha- tai kasvisliemi, viini ja timjami.
  2. Anna keiton kiehua hiljaa kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keitto. Lisää keittoon sahrami ja kuumenna.

    Lisää kerma, hieman valkopippuria ja sokeria sekä suolaa.
    Kiehauta uudelleen.

Kommentit

    Näytä lisää