Mantelikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mantelikeitto

Kauniin värinen mantelikeitto maustetaan sahramilla.

18.4.2011 9:25
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min.
Energia380 kcal / annos

Ainekset

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    hienonnettua sipulia

  • 3-5

    valkosipulinkynttä

  • 1 dl

    jauhettua mantelia

  • 2 ½ dl

    hienonnettua vaaleaa leipää

  • 5 dl

    liha- tai kasvislientä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 1/4 tl

    kuivattua timjamia

  • hyppysellinen sahramia

  • 1 dl

    kermaa

  • ripaus valkopippuria

  • ripaus sokeria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja kuullota siinä hienonnetut sipulit ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Kaada pannulle mantelijauhe ja kääntele hetki. Älä ruskista. Lisää hienonnettu leipä, liha- tai kasvisliemi, viini ja timjami.

  2. Anna keiton kiehua hiljaa kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keitto. Lisää keittoon sahrami ja kuumenna. Lisää kerma, hieman valkopippuria ja sokeria sekä suolaa. Kiehauta uudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit