Yrttinen karitsan ulkofilee ja kahvikastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttinen karitsan ulkofilee ja kahvikastike

Herkullinen kahvikastike karitsan ulkofileelle syntyy helposti pikaespressojauheesta.

18.4.2011 9:41
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min. riippuen lisukkeista
Energia562 kcal / annos (hunajajuureksia lisukkeena)

Ainekset

  • <b>Karitsa:</b>

  • 600-800 g

    lampaan/karitsan ulkofileetä

  • voita paistamiseen

  • suolaa

  • mustapippuria

  • tuoreita silputtuja yrttejä esim. rosmariinia, basilikaa ja timjamia

  • valkosipulia

  • <b>Kastike:</b>

  • 20 g

    voita

  • 2

    salottisipulia

  • 1

    porkkana

  • 3 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2 dl

    punaviiniä

  • ½ l

    lihalientä

  • 1 tl

    n. 1 pss pikaespressokahvijauhetta

  • 2 rkl

    minttuhyytelöä

  • 1 dl

    kermaa

  • mustapippuri

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastike ja lisukkeet lihalle. Karitsalle sopivat lisukkeeksi esimerkiksi hunajalla maustetut juurekset.

  2. Paloittele sipuli ja porkkanat reiluiksi kuutioiksi ja freesaa voissa. Lisää punaviinietikka kattilaan ja sen jälkeen punaviini. Lisää lihaliemi ja keitä hetki kasaan.

  3. Siivilöi kastike ja lisää sen jälkeen kahvijauhe, minttuhyytelö, kerma ja pippuri, keitä vielä hetki.

  4. Ruskista fileet pannussa voissa. Hiero paistamisen jälkeen pintaan mausteet ja silputut yrtit. Pane lihat 200-asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Kääri sen jälkeen ne folioon ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit