Yrttinen karitsan ulkofilee ja kahvikastike

Herkullinen kahvikastike karitsan ulkofileelle syntyy helposti pikaespressojauheesta.
  • 45 min. riippuen lisukkeista
  • 4 annosta
  • 562 kcal / annos (hunajajuureksia lisukkeena)

Ainekset

Karitsa:
600-800 g
lampaan/karitsan ulkofileetä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
tuoreita silputtuja yrttejä esim. rosmariinia, basilikaa ja timjamia
valkosipulia
Kastike:
20 g
voita
2
salottisipulia
1
porkkana
3 rkl
punaviinietikkaa
2 dl
punaviiniä
½ l
lihalientä
1 tl
n. 1 pss pikaespressokahvijauhetta
2 rkl
minttuhyytelöä
1 dl
kermaa
mustapippuri

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastike ja lisukkeet lihalle. Karitsalle
    sopivat lisukkeeksi esimerkiksi hunajalla maustetut juurekset.
  2. Paloittele sipuli ja porkkanat reiluiksi kuutioiksi ja freesaa voissa. Lisää punaviinietikka kattilaan ja sen jälkeen punaviini. Lisää lihaliemi ja keitä hetki kasaan.
  3. Siivilöi kastike ja lisää sen jälkeen kahvijauhe, minttuhyytelö,
    kerma ja pippuri, keitä vielä hetki.
  4. Ruskista fileet pannussa voissa. Hiero paistamisen jälkeen pintaan mausteet ja silputut yrtit.

    Pane lihat 200-asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Kääri sen jälkeen ne folioon ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää