Marenkikakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marenkikakku

Marenkikakun koristeena voit käyttää mitä tahansa marjoja. Pääsiäisenä voit koristella sen passionhedelmällä ja mangolla.

18.4.2011 13:33
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 ½ t
Energia231 kcal / annos

Ainekset

  • 6

    munanvalkuaista

  • ripaus vaniljasokeria

  • 1/2 rkl

    maissitärkkelystä

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 tl

    sitruunan raastettua kuorta

  • 2 tl

    valkoviinietikkaa

  • <b>Täyte:</b>

  • värikkäitä hedelmiä esim. mangoa, passionhedelmää ja mansikoita

  • 2 dl

    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja 1 dl maitorahkaa

  • voiteluun öljyä

Valmistusohjeet

  1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset kuivaan, keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri, maissitärkkelys ja 1 dl sokeria.

  2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on 15-20 cm. Vaahdota valkuaisia ja lisää 1 dl sokeria vähitellen vatkaten. Lisää sokeri-maissitärkelys-vaniljasokeriseos siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoitelleen. Lisää viimeiseksi etikka ja sitruunankuori.

  3. Voitele leivinpaperin pintaa vähän öljyllä. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille ympyrän sisään. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Nosta 120 asteiseen uuniin 2 tunniksi.

  4. Jätä marenki ritilälle jälkilämpöön uuninluukku vähän auki. Anna jäähtyä yön yli tai useita tunteja. Vatkaa vaniljakastike ja rahka. Pilko hedelmät. Koristele kakku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit