Reseptit

Marenkikakku

Marenkikakun koristeena voit käyttää mitä tahansa marjoja. Pääsiäisenä voit koristella sen passionhedelmällä ja mangolla.
  • 2 ½ t
  • 8 annosta
  • 231 kcal / annos

Ainekset

6
munanvalkuaista
ripaus vaniljasokeria
1/2 rkl
maissitärkkelystä
2 dl
sokeria
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
2 tl
valkoviinietikkaa
Täyte:
värikkäitä hedelmiä esim. mangoa, passionhedelmää ja mansikoita
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja 1 dl maitorahkaa
voiteluun öljyä

Valmistusohjeet

  1. Erottele keltuaiset valkuaisista.

    Valuta valkuaiset kuivaan, keraamiseen, teräksiseen tai
    lasiseen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri, maissitärkkelys ja 1 dl sokeria.
  2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on 15-20 cm.

    Vaahdota valkuaisia ja lisää 1 dl sokeria vähitellen vatkaten. Lisää sokeri-maissitärkelys-vaniljasokeriseos siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoitelleen. Lisää viimeiseksi etikka ja sitruunankuori.

  3. Voitele leivinpaperin pintaa vähän öljyllä. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille ympyrän sisään. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa.

    Nosta 120 asteiseen uuniin 2 tunniksi.
  4. Jätä marenki ritilälle jälkilämpöön uuninluukku vähän auki.
    Anna jäähtyä yön yli tai useita tunteja.

    Vatkaa vaniljakastike ja rahka. Pilko hedelmät. Koristele kakku.

Kommentit

    Näytä lisää