Karitsanlihamureke ja piilotetut munat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karitsanlihamureke ja piilotetut munat

Piilota munat lihamurekkeeseen.

18.4.2011 13:50
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 45 min.
Energia248 kcal / annos

Ainekset

  • 5

    keitettyä ja kuorittua kananmunaa

  • 1 dl

    hienonnettua kuivahtanutta leipää

  • 2 dl

    jogurttia

  • 800 g

    karitsanjauhelihaa

  • 1

    kananmuna

  • ½ dl

    rouhittuja ja kuivattuja metsäsieniä esim. tatteja

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 2 rkl

    kapriksia

  • pari timjaminoksaa hienonnettuna

  • parin rosmariininoksan lehdet hienonnettuna

  • 4

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • vähän suolaa

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Keitä kananmunat ja jäähdytä ne. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita leipärouhe ja jogurtti. Anna pehmentyä. Lisää loput ainekset keitettyjä munia lukunottamatta. Sekoita taikinaksi. Anna sen seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja muotoile siitä pitkulainen levy. Kuori munat ja nosta ne jonoon taikinan keskelle. Kääri taikina rullalle ja nosta mureke leipä- tai uunivuokaan. Painele murekkeen päät tiukasti kiinni. Nosta mureke uuniin ja paista noin tunti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit