Reseptit
Karitsanlihamureke ja piilotetut munat

Karitsanlihamureke ja piilotetut munat
Piilota munat karitsanlihamurekkeeseen.
- 1 t 45 min.
- 4 annosta
- 248 kcal / annos
Ainekset
- 5
- keitettyä ja kuorittua kananmunaa
- 1 dl
- hienonnettua kuivahtanutta leipää
- 2 dl
- jogurttia
- 800 g
- karitsanjauhelihaa
- 1
- kananmuna
- ½ dl
- rouhittuja ja kuivattuja metsäsieniä esim. tatteja
- 1
- sipuli hienonnettuna
- 2 rkl
- kapriksia
- pari timjaminoksaa hienonnettuna
- parin rosmariininoksan lehdet hienonnettuna
- 4
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- vähän suolaa
- mustapippurirouhetta
Valmistusohjeet
- Keitä kananmunat ja jäähdytä ne. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Sekoita leipärouhe ja jogurtti. Anna pehmentyä. Lisää loput ainekset keitettyjä munia lukunottamatta. Sekoita taikinaksi. Anna sen seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. - Kaada taikina leivinpaperin päälle ja muotoile siitä pitkulainen levy. Kuori munat ja nosta ne jonoon taikinan keskelle. Kääri taikina rullalle ja nosta mureke leipä- tai uunivuokaan. Painele murekkeen päät tiukasti kiinni.
Nosta mureke uuniin ja paista noin tunti.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää