Torta pasqualina

Italialainen torta pasqualina on perinteinen Ligurian alueen pääsiäisruoka.
  • 1 t 45 min. + jäähtyminen
  • n. 10 annosta
  • 289 kcal / annos

Ainekset

10-12
levyä filotaikinaa
Täyte:
100 g
purjoa
tilkka oliiviöljyä
3
pussia (à 150 g ) pakastepinaattia
500 g
ricottajuustoa tai raejuustoa
1 ½ dl
parmesaanijuustoraastetta
½ dl
silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl
silputtua tuoretta meiramia
2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
6
munaa
voiteluun yksi muna josta rakenne rikottu kevyesti
koristeluun seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Nosta filotaikinalevyt voideltuun irtopohjavuokaan limittäin. Jätä taikinan reunat roikkumaan vuoan reunojen yli. Pidä pohjan filotaikinat kosteana vaikka hieman kostutetun
    pyyhkeen alla.

  2. Hienonna halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuumenna pannulla
    loraus öljyä ja paista purjot pehmeiksi.

    Jos käytät pakastepinaattia, purista liika neste pois ja lisää sitten pannulle. Kääntele seosta lastalla ja lusikoi purjo-pinaattiseos kulhoon. Anna jäähtyä.

    Sekoita seokseen juustot ja mausteet sekä kaksi munaa.
  3. Kumoa täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Tee täytteeseen neljä syvennystäja riko niihin munat. Nosta reunojen yli roikkuvat taikinalevyt täytteen päälle.

  4. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle esim. seesaminsiemeniä. Laita uunin pohjalle nesteen tippumisen varalta pelti, jossa on leivinpaperia päällä.

    Paista keskiritilällä noin tunti. Vuoraa pinta foliolla, kun se on saanut tarpeeksi väriä. Anna piirakan jäähtyä vuoassa.

Kommentit

    Näytä lisää